TÜVTÜRK Randevu İptali

Konu Başlıkları

Karayolu trafiğine aktif olarak dahil olan tüm araçlar, karayolu trafik yönetmeliklerine uygun olarak yetkili bir kuruluş tarafından denetlenir. Türkiye’de bu denetim süreci “araç muayenesi” adıyla bilinir. TÜVTÜRK, araçları muayene etmeye yetkili tek kurumdur. TÜVTÜRK, gerekli araç kontrollerini kendi istasyonlarında gerçekleştirir.

Bu istasyonlarda kontrol süreci bir toplantı sistemi üzerinden gerçekleşir. Araç muayenesi yaptırmak isteyen araç sahiplerinin TÜVTÜRK sistemi üzerinden randevu almaları gerekmektedir. Özel bir nedenden dolayı TÜVTÜRK randevu iptali yapmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları dikkatlice takip edin.

TÜVTÜRK Araç Muayene Son Tarih Sistemi Nasıl Çalışır?

Randevu sistemi TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında işlemlerin hızlı ve sağlıklı ilerlemesi için kullanılmaktadır. Araç muayene süresi sistemi, araç sahiplerinin istasyonlarda uzun süre beklemesini engeller. Hızlı işletim sistemi sayesinde inceleme süreci hızlı bir şekilde yapılır. Araç sahiplerinin araçlarını muayene için teslim almaları için önceden randevu almaları gerekmektedir. Ziyaretten önce gerekli belgeleri hazırlamalı ve aracın teknik kusurlarını gidermelidir.

Muayeneye giderken götürülmesi gereken belgeler;

  • Araç ruhsatı (tescil belgesi)
  • Sigorta poliçesi
  • Kimlik
  • Egzoz emisyonlarını ölçmek için lisans
  • LPG yakıtlı araçlar söz konusu olduğunda, LPG / CNG bilgileri içeren bir ruhsat

Ayrıca yetkili bir mühendis tarafından hazırlanan proje ve EK-1 formu, aracın teknik parametrelerinin değiştiği modifikasyonlardan sonra yapılan muayeneler belirlenirken gerekli belgelerden biridir. Ayrıca, bir denetime gitmeden önce ödenmemiş vergi borcunuzun olmadığını kontrol etmenizi öneririz. Aracınızın ödenmemiş vergi borcu varsa muayene yapamazsınız.

Yukarıda listelenen evrakları alarak daha önce randevu talebi oluşturduğunuz ve araç muayenesi yaptırdığınız TÜVTÜRK istasyonuna gidebilirsiniz. Evrakların eksik olması halinde araç muayene istasyonu da işleme tabii tutulmazsınız ve boşuna sıra beklemiş olursunuz.

TÜVTÜRK Randevu Nasıl İptal Edilir?

Randevu alma işlemi bittikten sonra herhangi bir aksilik nedeniyle TÜVTÜRK randevu iptali işlemi yapabilir veya güncelleyebilirsiniz. Ayrıca TÜVTÜRK randevu iptali işlemi, randevu almaktan çok daha kolay. Ayrıca bu sistemden tarih, saat veya randevu bilgilerine erişebilir ve bunları değiştirebilirsiniz.

Bir randevuyu iptal etmek için bu işlemi sadece adınızı girerek tamamlayabilirsiniz. Bununla birlikte, önemli bir nokta var. Yılda bir plakada yapılan randevu 3 kez değiştirilir veya iptal edilirse o yıl o araç için başka bir randevu verilmeyecektir. Çeşitli seçeneklerle birlikte TÜVTÜRK randevu iptali yapabilmeniz mümkün. Bunlardan biri direk telefonla iletişim sistemidir. Bir diğeri ise aşağıdaki gibi e-devlet üzerinden yapılan TÜVTÜRK randevu iptali işlemidir. Şu adımları izleyin;

TÜVTÜRK’te randevuyu iptal etmek için devlet üzerinden işlem yapabilirsiniz.

  • TÜVTÜRK ile E Devlet üzerinden randevuyu iptal etmek için öncelikle yazımızın alt kısmında paylaşmış olduğumuz linke tıklayınız.
  • Bağlantıya tıkladıktan sonra, e-devlet web sitesinin sağ üst köşesindeki giriş düğmesine tıklayın.
  • Giriş butonuna tıkladıktan sonra açılan ekranda uygun yerlere e-devlet şifrenizi ve TC Kimlik Numaranızı girin.
  • Gerekli bilgileri girip oturum açtıktan sonra, otomatik olarak yeniden açılacak olan e-Devlet ana sayfasının sol tarafındaki “Elektronik Hizmetler” başlığına tıklayın.
  • Bu başlığa tıkladıktan sonra alfabetik olarak listelenen devlet servislerinin TÜVTÜRK bölümüne gitmek için T harfine gidin veya CTRL + F tuşlarına basıp arama kısmına “Tüvturk” yazın.
  • Yukarıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi siyah çerçeve ile kapladığımız alandaki metne basın yani “TÜVTÜRK randevu iptal”
  • Bu yazıya tıkladıktan sonra TÜVTÜRK randevu iptali için yapmanız gereken tek şey araç plakasını yazmak ve işlemi tamamlamak.

TÜVTÜRK için iptali işlemi adımları bu şekildedir. Herhangi bir hata ile karşılaşmamak adına adımları dikkatlice takip edin ve uygulayın.

Randevuya Gidilmezse Ne Olur?

Heyecanla ve büyük zorluklarla satın aldığımız araçlarımızı satın aldıktan sonra pek çok sorun ortaya çıkıyor. Araç muayenesi, yasal zorunlulukların ötesinde kullandığı araçların güvenliği için gerekli olması nedeniyle ziyaret edilmesi ve kontrol edilmesi gereken bir yerdir.

Aracınızı muayene etmez ve muayene edilmeden aracınızı kullanırsanız, aracınız ilk virajda durdurulacak ve size 1 hafta süre verilecek, ayrıca yapılmaması durumunda son muayene tarihinden itibaren gecikme ücreti alınacaktır. Bu ücreti ödemek yerine eğer muayeneye gitmeyecekseniz, TÜVTÜRK randevu iptali yapabilirsiniz.

Sanata göre. 2918 sayılı Karayolu Trafik Kanunu, Karayolu Trafik Yönetmeliği, Araçların İmalatı, Tadilatı ve Montajına İlişkin Yönetmelikler ve Avrupa Birliği Direktifleri; “Türkiye motorlu taşıtların hareket sınırları dahilinde ve tüm römorkların” dişli testine tabi tutulması gerekiyor.

Araç muayenesi; Bu, binek otomobili, motosiklet, kamyon, kamyonet, traktör vb. Bir motorlu aracın, yol güvenliği ve yolcu güvenliği göz önünde bulundurularak, yetkili makamlarca yol güvenliği açısından kontrol edildiği bir durumdur. Bu işlem sadece TÜVTÜRK’te gerçekleşir ve önceden randevu almanız gerekir.

Araç Muayeneleri Sırasında Yapılan İşlemler Nelerdir?

Frenler, direksiyon, farlar, farlar, araç elektrik sistemi, lastikler ve süspansiyon, şasi ve şasi bağlantıları, zorunlu araç donanımı, gürültü ölçümü, ön ve arka emniyet kemeri kontrolü. 1995’ten sonra üretilen araçlarda arka koltuklarda emniyet kemeri olması da zorunludur.

Yorum yapın