8383 Abonelik İptali Nasıl Yapılır?

8383 öğrencilerin velilerine okul durumlarını SMS yoluyla öğrenip takip edilmesini sağlayan MEB tabanlı bir hizmettir. 8383 sayesinde veliler öğrencilerin notlarını ve devamsızlıklarını telefonlarına gelen mesajla öğrenebiliyor. Bunları mesaj yoluyla öğrenmek istemeyen veliler dilerlerse iptal edebilirler. 8383 nedir? 8383 abonelik iptali nasıl yapılır? 8383 SMS ücreti ne kadar? Vb. merak ettiğiniz bütün soruların cevapları yazımızın devamındadır.

8383 Aboneliği Nedir ve Nasıl Başvuru Yapılır?

8383 Milli Eğitim Bakanlığı Mobil Bilgi Servisi olarak geçmektedir.Velilerin öğrencilerine dair okuldaki durumlarından haberdar olduğu bir sistemdir. Bu sistem sayesinde veliler çocuklarının notlarından ve devamsızlıklarından anında haberdar olabiliyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı olan bu sistem sayesinde veliler telefonlarına belirli ücret karşılığında SMS alabiliyorlar. Bu sayede veliler çocuklarının okul hayatını ve başarılarını daha yakından takip edebiliyorlar.

8383’e başvuru yapmak isteyenler için yapılması gerekenler oldukça basittir. Öğrenci T.C. kimlik numarasını yazıp 8383’e göndermeniz yeterlidir. Milli Eğitim Bakanlığı Mobil Bilgi Servisi 8383’ başvuru yaptığınızda öğrencinizin devamsızlık durumunu, sınav sonuç bilgilerini, sınav tarihlerini, karne notlarını, diploma notu gibi yararlı bilgiler telefonunuza mesaj olarak gönderilmektedir.

8383 Aboneliği Ücretli Midir?

8383 Milli Eğitim Bakanlığı Mobil Bilgi Servisi ücretlidir. Tüm operatörlerde vergiler dahil aylık 2 TL’dir. Bir ay içinde tarafınıza 30 mesaj gönderilmektedir. Abonelik yapmayan veliler de sistemden yararlanabilirler.

Abonelik yaptırmayan velilerin öğrenci hakkında alacağı her bilgilendirme mesajı için 1 TL ücretlendirmektedir. 8383 hizmetiyle alakalı yardım ve destek alabilmek için YARDIM yazıp 8383’e mesaj atmanız gerekmektedir.

8383 Abonelik İptali Nasıl Yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı Mobil Bilgi Servisi ile öğrencilerinizin durumunu yakından takip edebilirsiniz. Sürekli mesaj almak istemiyorsanız dilerseniz bu aboneliği iptal edebilirsiniz. 8383 abonelik iptali kayıt işlemi kadar kolaydır. Abonelik oluşturulurken herhangi bir sözleşme yapılmadığı için iptali sırasında cayma bedeli ödenmemektedir.

8383 Milli Eğitim Bakanlığı Mobil Bilgi Servisi abonelik iptalinizi cep telefonlarınızdan yapabilirsiniz. Cep telefonlarınızdan IPTAL yazıp 8383’e mesaj gönderdiğinizde Milli Eğitim Bakanlığı Mobil Bilgi Servisi aboneliğinizin iptali gerçekleşmiş olacaktır. Aboneliğinizi iptal ettiğinizde 8383’den öğrenciniz ile ilgili bilgilendirme mesajı bir daha almazsınız.

Yorum yapın