Sesli mesaj özelliği günümüzde çok aktif olarak kullanılan bir özellik olmamakla birlikte geçmişte sahip olduğu önemli işlev sebebiyle dikkat çekicidir. Aranan numaralara ulaşılamayan durumlarda kullanılan bu özellik, bazı akıllı cihazlar tarafından sağlanıyor olmakla birlikte bazı durumlarda ise operatör hizmetleri kapsamında verilmektedir. Bu kapsamda pek çok kullanıcı ise sinyal sesinden sonra mesaj bırakma kapatma talebinde bulunmaktadır.
Söz konusu kapatma talepleri her operatör için farklılık gösteriyor olmakla birlikte sahip olunan telefonlarda bulunan sesli mesaj kapatma seçeneği ile söz konusu özelliğin devre dışı bırakılması da mümkündür. Özellikle sesli mesaj hizmetlerinden rahatsız olanlar için bu işlemlerin yapılması son derece kolay ve hızlı olduğu belirtilmelidir..

Sesli Mesaj Hizmeti Nedir?
Bilineceği üzere sesli mesaj, bir telefon numarasının aranması sırasında bu telefonun kapalı olması halinde bırakılan ses içerikli mesajlara denir. Çoğunlukla duyulan sinyal sesinden sonra yapılan konuşmaların kaydedilmesi ve özel hizmetler kapsamında aranılan kullanıcıya iletilmesini sağlayan bu hizmet kapsamında bazı kullanıcılar ise sesli mesaj nasıl bırakılır? Sorusunu merak eder.
Sesli mesaj bırakmak için yapılması gerekenler belirtilen işlemlerde olduğu gibidir. Dolayısıyla öncelikli aranan telefon numarasına ulaşılamıyor olması gerekir. Eğer bu şart yerine getirilmişse sinyal sesinden sonra yapılacak tüm konuşmalar servis kapsamında kayda alınır ve karşıdaki kullanıcıya iletilir.
Dolayısıyla sesli mesaj nasıl bırakılır? Sorusunun cevabı anlaşılacağı üzere son derece kolaydır. Bununla birlikte telefon kullanıcıların zorlanmasına sebep olan bir başka durum ise sinyal sesinden sonra mesaj bırakma kapatma işlemleridir. Söz konusu işlemlerin gerçekleştirilebilmesi için kullanılabilecek birden fazla yöntem bulunmaktadır ve bu yöntemlerin tamamı son derece kolaydır.
Sesli Mesaj Servisleri Kim Tarafından Sağlanmaktadır?
Sinyal sesinden sonra mesaj bırakma kapatma işlemlerine gelmeden öncelikli olarak söz konusu hizmetin kim tarafından sağlandığının anlaşılması gerekir ki kapatma işlemleri buna uygun şekilde gerçekleştirilebilsin. Bu kapsamda sesli mesaj bırakma hizmetlerini operatörler sağladığı gibi sahip olunan telefonlarda da bu tarz bir özellik bulunabilmektedir.
Dolayısıyla öncelikli olarak hizmetin nereden alındığına bakılması gerekir. iOS ve bazı Android işletim sistemine sahip akıllı cihazlarda bulunan sesli mesaj servisi hakkında bilgi almak için
- Telefonun “Ayarlar” bölümü açılmalıdır.
- Burada “Telefon” sekmesine giriş yapılmalıdır.
- Açılan sayfadan iliği ayarların bulunup bulunmadığına bakılmalıdır.
Bu işlemlerin ardından telefondan kaynaklanan bir hizmetin olup olmadığı teyit edilebildiği gibi sinyal sesinden sonra mesaj bırakma kapatma işlemlerinin de buradan bahsedilen özelliğin devre dışı bırakılması ile yapılması mümkündür.
Sesli Mesaj Nasıl Kapatılır?
Akıllı cihazların kendisinde sesli mesaj bırakma servisi aktif olarak bulunuyor olmasının yanı sıra bu hizmetlerin telefon operatörleri tarafından sağlanabildiği de belirtilmelidir. Vodafone tarafından sağlanan hizmetlerin ismi “Telesekreter” hizmeti olmakla birlikte Türkcell tarafından sağlanan sesli mesaj hizmetinin ismi ise “SEKRETER” şeklindedir.
Türkcell tarafından sağlanan sesli mesaj hizmetlerinin kapatılabilmesi için SMS atılması yeterlidir. Dolayısıyla Turkcell sesli mesaj bırakma kapatma işlemleri için;
- Telefonun mesaj bölümü açılmalıdır.
- Yeni mesaj oluştur seçeneğine tıklanmalıdır.
- Alıcı kısmına “2200” yazılmalıdır.
- Metin bölümüne “IPTALSEKRETER” yazılarak SMS gönderilmelidir.
Bu işlemlerin tamamlanması ile birlikte Turkcell sesli mesaj bırakma kapatma sonuçlanmış olacaktır.
Sesli mesaj nasıl iptal edilir Vodafone kullanıcıları tarafından da merak edilmektedir. Vodafone kapsamında telesekreter hizmetinden cayılması talep ediliyorsa bunun için firmanın müşteri hizmetlerinin aranması gerekir. Söz konusu müşteri hizmetlerinin aranmasının ardından müşteri temsilcisine talep edilen işlem iletilmelidir ve sorun kısa bir süre içerisinde çözülür.