Discord Hesap Silme

Bilgisayar oyunları oynayan, özellikle çevrimiçi oyunları oynayan kişilerin en çok ihtiyacı olan şey iletişimdir. Bu nedenle piyasada çok oynanan çevrimiçi oyunların neredeyse hepsi kendi iletişim sistemini oyunların içine yerleştiriyor. Ancak bu sistemlerin tek özelliği sesi paylaşabilmesi ve sadece oyun içinden iletişim sağlamanıza izin veriyor. Özellikle FPS oyunlarında bu iletişim sadece hayattayken sağlanabiliyor. Bu da takımların birbirine bilgiyi, diğer bir deyişle istihbaratı sağlamasını engelliyor. Discord vb. programlar ise buna bir çözüm olarak ortaya çıktı. Discord gibi programlarda oyun dışında arkadaşlarınızla oda kurabiliyor ve iletişim sağlayabiliyorsunuz. Aynı zamanda ekran görüntüsü alabiliyor, ekranınızı arkadaşlarınız ile paylaşabiliyor ve çevrimiçi ağ oluşturabiliyorsunuz. Dolayısıyla Discord bir oyuncunun ihtiyacı olan her türlü işlemi bünyesinde barındırabiliyor. Ancak başka platformlara geçmek isteyen veya yeni hesap açan kişiler Discord hesap silme işlemi ile ilgili bilgi arıyor. Yazımızın devamında sizlere bu işlemi nasıl gerçekleştireceğinizi ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatacağız. Böylece Discord hesabınızı silerek yeni bir hesap açabilir veya olan hesabınız ile Discord’un ilişiğini tamamen kesebilirsiniz.

Discord Hesap Silme İşlemi


Artık belirli bir uygulamayı kullanmak istemiyorsanız, uygulamanın sizinle ilgili depoladığı tüm verileri silmek tek mantıklı seçenektir. Discord hesap silme işlemi kalıcı bir süreç olan hesabınızı silmek anlamına gelmektedir. Discord hesabınızı silmek sadece bir dakika sürer. Dolayısıyla bu işlemi gerçekleştirmek çok basittir. Ancak dikkatli olmalısınız. Discord hesabınızı sildiğinizde bunun geri dönüşü yoktur. Daha sonar yeniden Discord’a dahil olmak istiyorsanız yeni bir hesap açmalısınız. Discord bünyesinde var olan hesabınızın sahip olduğu bir sunucu varsa, hesabınızı silmeniz durumunda bir hata ile karşılaşırsınız. Bu nedenle sunucuyu başka bir üyeye geçirmek mantıklı bir fikirdir. Bu söylediğimizi aklınızda tutarak hem Mac hem de PC için Discord uygulamasının masaüstü ve tarayıcı sürümlerini kullanarak hesabınızı kalıcı bir biçimde silmenizi sağlayacak adımlar aşağıda açıklanmıştır.

Hesap Silme Adımları

Discord üzerinde hali hazırda var olan hesabınızı silmek için bu adımları uygulamanız gerekmektedir.Mac veya PC’nizde Discord’u açın ve ekranın sol alt köşesinde, kullanıcı adınızın yanında bulunan dişli çark simgesini tıklayın.Ayarlar simgesine tıklayın.Kullanıcı bilgilerinizin yanında bulunan “Düzenle” yi tıklayın.”Düzenle” düğmesini tıklayın.”Hesabı Sil” sekmesine tıklayın.Unutmayın, hesabınızı silmeye bir alternatif olarak hesabınızı devre dışı bırakmayı seçebilirsiniz. Bu işlem hesabınızı tamamen devre dışı bırakır ancak arzu etmeniz halinde hesabınızı yeniden açmanıza izin verir. Hesabınız devre dışı bırakıldığında Discord sunucularından herhangi bir bildirim almazsınız. Ancak uygulamada üyeliği bulunan kullanıcılar size arkadaşlık istekleri gönderebilir. Yeniden etkinleştirmek için hesabınızın sayfasına dönebilirsiniz. Peki Discord hesabını devre dışı bırakma ve devre dışı bırakılan hesabı tekrar aktif etme nasıl yapılır?

Discord Hesabınızı Devre Dışı Bırakmak


Discord hesap silme işlemi yerine hesabın devre dışı bırakılması iki anlama gelir: ya siz hesabınızı devre dışı bırakmışsınızdır ya da sunucudan yasaklanmışsınızdır. Eğer haksız bir biçimde hesabınız devre dışı bırakıldıysa, dis.gd/contact aracılığıyla Discord yetkililerine mesaj gönderebilirsiniz. Yani yetkililere haksız bir biçimde yasaklandığınızı belirten destek bileti gönderin ve bileti gönderdikten sonra yanıt vermelerini bekleyin. Eğer herhangi bir biçimde hesabınızı açmıyorlarsa bunun nedenini sorabilir ve öğrenebilirsiniz. Bunun bir kullanıcı olarak en doğal hakkınız olduğunu unutmayın.

Hesabınızı devre dışı bırakmak istiyorsanız sırasıyla;
Kullanıcı Ayarlarınıza gidin Hesap Kaldırma sekmesi altında bulunan Hesabı Devre Dışı Bırak’ı tıklayın. Tekrardan belirtmekte fayda var. Hesabınızı devre dışı bırakmak ve silmek arasındaki fark büyüktür. Hesabınızı devre dışı bırakmak, bu işlemi yaptıktan sonra istediğiniz zaman kurtarabileceğiniz anlamına gelir. Fikrinizi değiştirirseniz, hesabınızı yeniden etkinleştirebilirsiniz. Bir hesabı devre dışı bıraktığınızda artık Discord’dan herhangi bir bildirim almayacaksınız. Ancak yine de arkadaşlık istekleri alabileceğinizi göz önüne almanız gerekiyor. Daha sonraki dönemde hesabınız devre dışı bırakıldığında aldığınız tüm arkadaşlık istekleri sizi bekler. Bu konunun şöyle bir problemi var. Arkadaşlarınız hesabınızın devre dışı bırakıldığını göremez ve farkedemez. Yani onların isteklerini bilerek kabul etmediğinizi düşünebilirler. Bu tarz yanlış anlaşılmalara mahal vermemek adına arkadaşlarınızı hesap konusunda bilgilendirebilirsiniz.

Devre Dışı Bırakılan Hesabı Tekrar Aktif Etme


Discord hesap silme işlemi yerine hesabınızı devre dışı bıraktıysanız aşağıda belirtilen adımları teker teker uygulayarak hesabınıza tekrardan erişim sağlayabilirsiniz.Öncelikle masaüstünde veya tarayıcı uygulamasında oturum açın.Burada hesabınızın silinmeyi beklediğini bildiren bir iletişim kutusu almış olmalısınız.Şimdi yapmanız gereken tek şey ‘‘Hesabı Geri Yükle’’ sekmesine tıklamaktır.Bu adımlardan sonra hesabınız geri yüklenecek ve devre dışı bırakıldığı şekline geri öneceksiniz. Bu adımlarda dikkat etmeniz bazı şeyler bulunuyor. Hesabınız 14 gün boyunca silinmeyi bekliyor durumunda kalabilir. Bu süreçte giriş yapmaya çalıştığınızda Discord sunucularının bu uyarısını görmüyorsanız, yani giriş yaparken böyle bir iletişim kutusu ile karşılaşmadıysanız hesabınız kalıcı olarak silinmiştir. Kalıcı hesaplar hiçbir şekilde geri yüklenememektedir.

Yorum yapın